22.02.2011

Shuky & Aviva - Je T'aime Un Peu Trop

45'lik Plak (Türkiye Baskısı/ Tempo 14)
A Yüzü: Je T'aime Un Peu Trop
B Yüzü: On 'en Va

Lale Belkıs'ın bir yüzünde Black Blood'ın Chicano'sunu cover'ladığı 45'liğin diğer yüzünde yer alan Kafadar'ın orijinali Je T'aime Un Peu Trop, Shuky & Aviva'ya ait bir şarkıydı. İkili 70'li yılların ilk yarısında Fransa, Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde değişik dillerde söyledikleri şarkılarla oldukça popüler olmuş ve milyonlarca plak satmışlardı. Bazı ülkelerde Shuki & Aviva olarak da bilinen ikiliyi kurmadan önce İsrail'deki kulüplerde şarkıcılık yapmış olan Shuki Levi, 70'li yılların ikinci yarısında partnerinden ayrıldıktan sonra daha çok televizyon dizilerine ve sinema filmlerine müzik yaparak kariyerini devam ettirdi.
B yüzünde On S'en Va adlı başka bir Fransızca şarkının yer ladığı Je T'aime Un Peu Trop, Hey dergisinin 25 plaktan oluşan Yabancı 45'likler listesine 5 Temmuz 1976 tarihinde 23 numaradan giriş yaptı. Oldukça yavaş bir hızla listede yükselmeye başlayan plak, derginin 20 Eylül tarihli listelerinde 6 numaraya çıktıktan sonra düşüşe geçti.
Listelerde ilk 5'e girememesine rağmen şarkının gruba kazandırdığı popülerlik daha sonraki plakları Bye Bye Ciao My Love'ın tanıtım reklamlarında referans olarak kullanıldı.

Hiç yorum yok: