31.03.2011

Dolapdere Big Gang - Don't Let Me Be Misunderstood

CD-Albüm
(Türkiye Baskısı/ Yakartop Y071202)
Albüm: Just Feel
10. Şarkı: Don't Let Me Be Misunderstood - Dolapdere Big Gang


, ülkemizde Seyyal Taner tarafından yorumlanmış, sanatçı 70'li yılların sonlarında ve 80'li yılların başlarında katıldığı birkaç televizyon programında şarkıyı seslendirmesine rağmen bu kayıtlar daha sonra plaklara aktarılmamıştı.

Don't Let Me Be Misunderstood'u orijinal dilinde albümlerinde yorumlayan ilk Türk topluluğu Dolapdere Big Gang oldu. Grup 14'ü cover olmak üzere toplam 15 şarkıdan oluşan ilk albümleri Just Feel'de bu şarkıya yer vermişlerdi. 2007'nin son günlerinde piyasaya çıkan albümdeki diğer şarkılar gibi Don't Let Me Be Misunderstood da orijinalinden biraz daha farklı, doğu motiflerle süslenmiş olarak yorumlanmıştı.

Türk şarkıcılar arasında Don't Let Me Be Misunderstood'u yorumlayan son isim ise Ömür Göksel oldu. Şarkı, 40 yılı aşkın süredir sahnelerde olan sanatçının 2010 yılında DMC etiketiyle piyasaya çıkan son albümü A Touch Of Disco'da yer alıyor.

2 yorum:

musicc dedi ki...

aşkın nur yengi'yi unutmuşsun . o da okudu 2002'deki albümünde

Atilla Aydoğdu dedi ki...

Açıkçası pek fazla ilgi alanıma girmediği için haberim yoktu Aşkın Nur Yengi'nin yorumladığından. Daha sonra Yavuz Hakan Tok hatırlattı bana ama "yar"lı marlı o Türkçe versiyonu dinledikten sonra hiç dinlememiş olmayı arzu ettiğim için yok saymaya karar verdim. O yorumun aranjmanı bile aynen araklanmış şarkının 2002'deki başka bir versiyonundan...