26.03.2011

Joe Cocker - Don't Let Me Be Misunderstood

33 Rpm Vinyl LP (Made In Germany/Polydor 184 220)
Album: With A Little Help From My Friends
Track 8: Don't Let Me Be Misunderstood - Joe Cocker

, 60'lı yıllarda birçok grup ve sanatçı tarafından yorumlandı. Bunlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri; Joe Cocker'ın ilk albümü With a Little Help from My Friends için yaptığı kayıt oldu.
5" CD Single-1 (Parlophone/CDCLS779)
Track 1: Don't Let Me Be Misunderstood - Joe Cocker
Track 2: Human Touch - Joe Cocker
Track 3: Anybody Seen My Girl - Joe Cocker

, Joe Cocker tarafından farklı bir düzenlemeyle 1996 albümü Organic için tekrar kaydedildi. Sanatçının 1969'daki yorumu sadece albümler üzerinde kalır ve single olarak yayınlanmazken yıllar sonra kaydedilen reggae etkilenimli bu ikinci versiyon iki farklı CD-single olarak piyasaya çıkarıldı. İlk CD-Single'da Cocker, Don't Let Me Misunderstood'un yanı sıra Organic albümünde yer almayan iki şarkıyı daha cover'lamıştı. Bu şarkılardan ilki Bruce Springsteen'in Human Touch'ı, diğeri ise Rolling Stones'dan Anybody Seen My Girl'dü.


5" CD Single-2 (Parlophone/CDCL779)
Track 1: Don't Let Me Be Misunderstood - Joe Cocker
Track 2: Something - Joe Cocker
Track 3: High Lonesome Blue - Joe Cocker

'un Joe Cocker tarafından 1996 yılında kaydedilen yeni yorumunun yer aldığı ikinci CD-Single'da The Beatles'ın Something'i de bulunuyor. Single'daki üçüncü ve son şarkı; diğer dört şarkının aksine bir cover değil, Organic albümünde de yer alan Tony Joe White'la Cocker'ın ortak bestesi High Lonesome Blue oldu. Single İngiltere listelerinde sadece bir hafta kalabildi ve 53.sıradan girdiği listeye ikinci hafta veda etmek zorunda kaldı.

Hiç yorum yok: