26.03.2011

The Animals - Don't Let Me Be Misunderstood EP

7" Vinyl EP(French Edition/Columbia ESRF 1632)
Side A- Track 1: Boom Boom - The Animals
Side A- Track 2: Club-a-Gogo - The Animals
Side B- Track 1: Don't Let Me Be Misunderstood - The Animals
Side B- Track 2: Roadrunner - The Animals

Her iki yüzünde ikişerden dört şarkı barındıran 45 devirli EP (Extended Play) formatı, 60'lı yıllarda özellikle Fransa'da çok popülerdi. Kapakları diğer 45'liklerden biraz daha kalın bir kartonete basılan bu plakların sırtında, LP'lerdeki gibi yapıtın adı ve kime ait olduğu yazılı olurdu. The Animals'ın hemen her single'ı gibi Don't Let Me Be Misunderstood da Fransa'da 45 devirli EP formatında basıldı. EP'de normal 45'likteki iki şarkının yanı sıra Club-A-Gogo ve Roadrunner adlarını taşıyan iki parça daha yer alıyordu.
The Animals'ın Fransa'da yayınlanmış olan EP'lerinin tamamı 2003 yılında 11 CD'ye aktarılarak box-set halinde satışa çıkarıldı. Kapakları ve plak göbekleri orijinal EP'lerle aynı şekilde basılan ve piyasada bulması çok zor olan bu box-set'te toplam 42 Animals şarkısı bulunuyor.
Eric Burdon 1969'da The Animals dağıldıktan sonra tek başına ve 1983'de tekrar kurulduktan sonra grubuyla birlikte Don't Let Me Be Misunderstood'u değişik müzik tarzlarında birkaç kez daha kaydetti ve yayınladı. Bunlar arasında 1975 tarihli solo albümü Sun Secrets'de yer alan yorumunda Burdon, Nina Simone'a gönderme yapan şarkısı Nina's School'la Don't Let Me Be Misunderstood'u birbirine bağlayarak söyledi.

Hiç yorum yok: