25.03.2011

The Animals - Don't Let Me Be Misunderstood (Yerli baskı 45'lik)

45'lik Plak (Türkiye Baskısı/Odeon-7XCA 28084)
A Yüzü: Don't Let Me Be Misunderstood - The Animals
B Yüzü: Club- A- GoGo - The Animals

, 1965 yılının sonlarına doğru The Animals'ın ülkemizdeki ikinci 45'liği olarak piyasaya çıktı. İlk hit şarkıları The House Of Rising Sun ile bizde de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşmış olan grubun hayran sayısı bu ikinci 45'likleriyle birlikte epey arttı. 1965 yılının Eylül ayında Doğan Şener, Milliyet gazetesinde The Animals'ı ülkemizdeki müzikseverlere şu şekilde tanıtıyordu:
,1966 yılına girerken Milliyet gazetesinin pazar ekindeki plak satışlarına göre hazırlanan Plakların Savaşı listesinin zirvesinde yer almaktaydı:
, aynı sayfalarda yer alan ve gazete okurlarından gelen oylarla oluşturulan En Çok Sevilen Melodiler listesinin zirvesine de bir hafta sonra yerleşecekti.
1966 yılının Ocak ayını ele aldığımızda ise The Animals, Milliyet okurlarının en sevdiği yabancı topluluk olmayı başarmış görünüyordu.
ve The Animals, Müzik Klübü sayfalarına Milliyet okurlarının yıl boyunca gönderdiği oyların toplamından oluşturulan yıl sonu listelerinde de büyük bir başarı elde etti. 60'lı yılları hegemonyasına alan The Beatles'ın hemen ardından yılın en sevilen ikinci grubu seçilen The Animals, Don't Let Me Be Misunderstood'la da yılın en sevilen melodileri arasında dördüncü sırada yer almayı başardı.

Hiç yorum yok: