20.02.2011

#96 Attila Atasoy - Dilenci

45'lik Plak (Diskotür DT 5184)
A Yüzü: Dilenci (Attila Atasoy)
B Yüzü: İstiyorum (Attila Atasoy/ Behçet Kemal Çağlar)

AYRINTILAR: 1975 yılında ilk kez katıldığımız Eurovision Şarkı Yarışması için düzenlenen seçmeler sırasında adını duyuran şarkıcılardan biri de Attila Atasoy'du. Daha önce Cüce ve Anam adını taşıyan iki şarkısının yer aldığı bir 45'liği yayınlanmış olan Atasoy üç birincinin çıktığı bu ilk Eurovision maceramızda yarışı kendi bestesi olan Dilenci ile ikinci sırada bitirmeyi başardı.

O yıl ilk kez katılacak olduğumuz yarışmanın elemelerine gönderilen hemen her şarkı gibi Attila Atasoy'un Dilenci'si de hemen 45'lik plak olarak piyasaya sürüldü. Plağın B yüzünde Behçet Kemal Çağlar'ın sözleri üzerine sanatçının kendisinin bestelemiş olduğu İstiyorum adlı bir şarkıya yer verildi. İyi bir satış rakamı yakalayan plak kapağında ufak tefek renk değişiklikler yapılarak birkaç kez basıldı.
LİSTELERDEKİ DURUMU: Elemelerde ikinci gelse de Dilenci'nin başarısı Attila Atasoy'a 1975 yılı sonunda Hey dergisince düzenlenen Yılın Müzik Oskarları anketinde Yılın Ümit Veren Erkek Şarkıcısı ödülünü kazandırdı.
Ossi Müzik'in En İyileriyle serisinden yayınlanan toplama albümü dolayısıyla 2005 yılında Attila Atasoy'la tanışma ve konuşma imkanım olmuştu. 1 Mayıs 2005 tarihinde Akşam gazetesinin Pazar ekinde yayınlanan bu röportaj basılmış haliyle aşağıda yer alıyor.

Hiç yorum yok: