27.03.2011

Santa Esmeralda - Don't Let Me Be Misunderstood (Yerli baskı 45'lik)

45'lik Plak
(Türkiye Baskısı/Philips 6042 325)
Side A: Don't Let Me Be Misunderstood + Esmeralda Suite - Santa Esmeralda
Side B: You're My Everything - Santa Esmeralda


'un 45'lik plağı Philips etiketiyle ülkemizde de 1977 yılının sonlarına doğru yayınlandı. Plağın B yüzünde tüm dünyada olduğu gibi You're My Everything bulunuyordu. Albüme konulan versiyonundan daha kısa olan şarkının 45'likteki başlangıcı da oldukça farklıydı. (İnternet üzerinden ulaşılması oldukça zor olan bu versiyonu ben daha çok seviyorum. Sanırım bu yüzden, iPod'umun "en çok dinlediğim şarkılar" sıralamasında bu yorum da uzun süredir ilk 10'dan düşmüyor.)
Çıkar çıkmaz Hey dergisinin Tip 20 listesine giren plak kısa sürede listenin zirvesine ulaştı ve oradan haftanın 45'liklerinin yer aldığı Top 40 listesine geçti.
Altı hafta sonra 20 yabancı 45'likten oluşan bu listenin 12.sırasına kadar yükseldi ancak daha sonra listenin alt sıralarına doğru gerileyerek listeden düştü.
Grubun aynı dönemde piyasaya çıkan ilk albümünde yer alan şarkının 16 dakikalık versiyonu halkımız tarafından daha çok benimsenmiş olmalı ki, Don't Let Me Be Misunderstood'un kısa versiyonuna gösterilen ilgi, plağı zirveye çıkartacak kadar güçlü olmadı.

Hiç yorum yok: