14.02.2011

#98 Erdem Alkın - Pamuk Dede


1979 (Göksoy Plakçılık-1)
A Yüzü: Pamuk Dede (Söz-Müzik: Erdem Alkın)
B Yüzü: Sana Susadım (Söz-Müzik: Erdem Alkın)

AYRINTILAR: Vay Canım Vay ve Geleceksin adlarını taşıyan iki şarkısının yer aldığı ilk 45'liğini 1977 yılında Kent Plak'tan çıkaran Erdem Alkın, hem şarkılarının romantik tınılarından dolayı hem de kendi şarkılarını kendi yazdığı için ilk günden itibaren basında sık sık İlhan İrem'le kıyaslandı. Sanatçı sadece dört 45'likle sınırlı kalan 70'li yıllardaki müzik kariyerinde en büyük hit'ini 1979 yılında yayınlanan son plağı Pamuk Dede ile yakaladı. 80'li yıllarda bir uzunçalar, 90'lı yıllarda da üç adet kaset yayınlayan Alkın 1994'den sonra albüm yapmayı bıraktı. A yüzünde Pamuk Dede, B yüzünde ise Sana Susadım adını taşıyan iki Erdem Alkın bestesinin yer aldığı sanatçının bu son 45'liği seri numaralarından anlaşıldığı kadarıyla aynı zamanda Göksoy etiketiyle çıkan ilk plak olmuştu.

LİSTELERDEKİ DURUMU: Pamuk Dede piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra 16 Nisan 1979 tarihli Hey dergisinde Haftanın Plakları sayfasında olumlu eleştiriler alarak dört yıldıza değer bulundu. Dergideki eleştiri yazısından anlaşıldığı kadarıyla; herkesin yardımına koşmaktan dolayı kendi derdini bir türlü söyleyemeyen Pamuk Dede'nin öyküsünün bir sonuca ulaştırılmadığından dem vurulduğundan dolayı beş yıldızdan biri esirgenmişti.

Plak hem A, hem de B yüzündeki şarkılarla Hey dergisinin Top 20 Yerli 45'likler listesine de girdi ve 17 Temmuz 1979 tarihinde 1 numaraya kadar çıkmayı başardı.

ERDEM ALKIN DİSKOGRAFİSİ için tıklayın.

Hiç yorum yok: