8.08.2010

Stars On 45- Long Play Album


Stars On 45 Long Play Album
33 devirli LP
(Türkiye Baskısı / Meteor 1045)

Side A:
Track 1: Medley - Stars On 45
Side B:
Track 1: Medley 2 - Stars On 45
Track 2: Do You Remember - Long Tall Ernie and The Shakers
Track 3: Golden Years Of Rock and Roll - Long Tall Ernie and The Shakers

Stars On 45 projesinin bu ilk albümü ülkemizde Meteor adlı (korsan) bir plak şirketi tarafından 33 devirli bir LP olarak yayınlanmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 80'li yılların ortalarına doğru bu yerli baskı albümü edinmiştim. Yıllarca benimle birkaç şehir değiştiren bu plağı dinlemek bu günlere kısmetmiş demek ki. Bu ilk Stars On 45 Long Play'inin A yüzü tamamen The Beatles şarkılarından oluşuyor. Arka yüzde ilk olarak o günlerin popüler şarkılarından oluşan bir Stars On 45 medley'i var. İkinci ve üçüncü sıradaki medley'ler ise Stars On 45 projesinin arkasındaki isim Jaap Eggermont'un daha önce prodüktörlüğünü üstlenmiş olduğu Hollandalı grup Long Tall Ernie and The Shakers tarafından icra edilmiş . Bu medley'lerden Do You Remember adını taşıyan ilki 1977'de,
Golden Years Of Rock and Roll başlıklı olanı da 1978'de Hollanda'da 45'lik olarak piyasaya çıkmış ve iyi bir satış grafiği yakalamışlardı.
Stars On 45 projesinin bu ilk Long Play'i farklı ülkelerde farklı kapak ve isimlerle piyasaya çıkarıldı. Yukarıda gördüğünüz Türk baskısının kapağı aşağıda yer alan orijinal Hollanda baskısı baz alınarak hazırlanmış.Ancak sadece siyah- beyaz renklerin tercih edildiği orijinal kapak bizim plakçılarımıza fazla çekici gelmemiş olmalı ki Stars On 45 başlığını kırmızı olarak basmışlar. Üstelik başlığın altına kocaman kırmızı bir kalp eklemeyi de unutmamışlar. Plağın göbeği ise Meteor firmasının sürekli kullandığı renklerle oluşturulmuş.

Hiç yorum yok: