12.08.2010

Ajda Pekkan - Sensiz Yıllarda

45'lik Plak (Türkiye Baskısı/ Philips 6009021)
A Yüzü: Sensiz Yıllarda
B Yüzü: Olmadı Gitti

Müzik piyasasında bilinen bir gerçektir; Ajda Pekkan 70'li yıllardan önceki plaklarının yeniden yayınlanmasına izin vermez. Bunun en önemli sebebi; o yıllardaki kayıtları ve yorumlarını pek tatminkâr bulmayışıdır. Özellikle sözlerini Fecri Ebcioğlu'nun yazdığı şarkılarıyla arası hiç iyi değildir Süperstar'ın... Odeon firmasının bu yıl piyasaya çıkardığı ve Ebcioğlu'nun sözlerini yazdığı şarkılardan oluşan iki karışık albümde Ajda'nın yorumladığı hiçbir şarkının olmaması sanırım bu yüzden...
Yunanca söylediği dört şarkı; Süperstar'ın Ebcioğlu'ndan kopup Fikret Şeneş'le çalışmaya başladığı dönemin ilk ürünleri aynı zamanda. İkilinin birlikte çalışmaya başlamalarının öyküsünü sevgili Naim Dilmener "Hür Doğdum Hür Yaşarım" adlı kitabında şöyle anlatıyor:
Sensiz Yıllarda'nın Ajda Pekkan'ı Superstar'lığa taşıyan şarkıların ilki olduğunu söylemek mümkün. O güne kadar müzikte bir türlü istediği aşamayı kaydedemeyen sanatçı bu şarkıyla hem ülkemizde büyük bir ilgi görmeye başladı hem de yurt dışına açılma imkanı buldu. Sensiz Yıllarda yayınlandıktan kısa bir süre sonra Milliyet gazetesinin hafta sonu ekinde Doğan Şener'in hazırladığı Müzik Kulubü sayfalarındaki listeye girmeyi başardı. 7 Haziran 1970 tarihinde "En Çok Sevilen Melodiler" adını taşıyan bu listelerde 2 numaraya çıkan plak bir sonraki hafta da yerini korudu ancak 1 numaradaki Jean- Fronçois Michael'in Adieu Jolie Candy'sini zirveden indiremeyerek inişe geçti.

Aynı tarihli "En Çok Sevilen Yerli Şarkıcılar" listesinde de Fikret Kızılok'un ardından 2. sırada yer alan Ajda Pekkan yıl sonu geldiğinde üçüncü kez Milliyet okurlarının oylarıyla Yılın Yerli Kadın Şarkıcısı seçilecek ve 1970'e damgasını vuran şarkısı Sensiz Yıllarda 4147 oyla Yılın Melodileri listesinde 22. sıraya yerleşecekti.

Hiç yorum yok: