1.05.2011

Limp Bizkit - Take A Look Around (Theme From MI:2)

7" Vinyl Promo Single (Made EU/ Interscope Records 497369-7)
Side A: Take A Look Around (Theme From MI:2)- Album Version
Side B: Faith

John Woo'nun yönetmenliğinde çekilen ikinci Mission: Impossible filmi için bir şarkı hazırlamaları teklif edildiğinde Fred Durst ve grubu Limp Bizkit, sıfırdan bir beste yapmak yerine Lalo Schifrin'in ünlü ana temasının üzerinde çalışmayı ve onun üzerine kendi sözlerini oturtmayı tercih ettiler. Böylece hem kendi tarzları nu-metal'den fazla uzaklaşmamış oldular, hem de bestenin gerçek sahibine saygıda kusur etmeyen yepyeni bir şarkı ortaya koymayı başardılar. Take A Look Around adını taşıyan bu yeni şarkı Avrupa'da iki farklı CD-single olarak piyasaya çıkartılırken Amerika'da yayınlanan CD-single'ın içeriği de Avrupa'dakinden farklı oldu. Take A Look Around'un jukebox'lar için sınırlı sayıda üretilen 45'lik plağının B yüzü için, grubun adını tüm dünyaya duyurmasını sağlamış olan George Michael'dan cover'ladıkları Faith seçilmişti.
Limp Bizkit'in Take A Look Around'u özellikle İngiltere'de büyük ilgi gördü ve grubun ilk kez girmeyi başardığı İngiltere single listelerinde 15 Temmuz 2000 tarihinde 3 numaraya kadar yükseldi. Şarkı İngiltere'de sadece liste başarısı elde etmekle kalmadı, yıl sonunda birçok derginin sıralamasında grubun oldukça yükseklerde yer elde etmesini de sağladı. Melody Maker dergisi 20 Aralık 2000'de yayınlanan "tarihî son sayı"sının kapağına grubun solisti Fred Durst'ü yerleştirdi. Aynı "tarihî sayı"daki yılın en iyi 50 şarkısının yer aldığı Singles Of The Year listesinde Take A Look Around 7.sırada yer alırken, üçüncü Limp Bizkit albümü "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water" birçok güçlü rakibini geride bırakarak yılın en iyi 50 albümü arasında 9.sıraya yerleşti.
Grubun bu başarısı, Ekim ayında yayınlanan albümlerinin satışlarını da etkiledi ve listelerde yeniden yükselmeye başlayan "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water" 2001'in Şubat ayının ilk haftasında albüm listelerinin zirvesine yerleşti.
İngilizlerin ilk sayısı 1926 yılında yayınlanan efsanevî müzik dergisi Melody Maker ne yazık ki 2000'lere doğru yaklaşırken önce daha popüler bir yayın politikasına meylederek tamamen renkli basılmaya başlandı, daha sonra da boyutlarını küçülterek daha genç bir kitleye hitap etmeye çalıştı. Ancak bu yeni politikaları onlara daha fazla tiraj sağlamadığı gibi eldeki okur kitlesini de hızla kaybetmeye başladılar. 2000 yılı biterken dergi yöneticileri 75 yılı aşkın bir süredir yayın yapan dergiyi kapatmaya ve aynı yayın grubunun çatısı altında hazırlanan (ve Melody Maker'ın ezelî rakibi) New Musical Express'in içine katmaya karar verdiler. Dergisnin bu son sayısının iç kapağında bir sonraki sayının içeriği bile yer almasına rağmen bu "son karar" dergi içerisine konan bağımısız bir sayfalık veda yazısıyla okuyuculara duyuruldu.
Melody Maker'ın 20 Aralık 2000 tarihinde piyasaya çıkan son sayısı aynı zamanda derginin gelenekleşmiş 112 sayfalık yılsonu özel sayısı oldu. Hem yılın hem de derginin yayın hayatının bu son sayısının kapağında yer alan Fred Durst için derginin içerisinde ayrıca dört özel sayfa daha bulunuyordu. Kendisiyle yapılan bir röportajın yer aldığı bu dört özel sayfanın ana başlığında ise Durst "Yılbaşı için tek istediğinin Britney (Spears) ve Christina (Aguilera) ile üçlü seks yapmak olduğu"nu açıklıyordu. Durst bu "üçlü seks" hayaline ilerleyen yıllarda (büyük olasılıkla) kavuşamadı ama başka bir kadınla seks yaparken çektiği porno görüntülerinin İnternet'e sızması sayesinde 2000'lerin ilk yarısında ilgi görmesini arzu ettiği bölgelerine insanların dikkatini toplamayı başardı. Ancak bu "kısmî şöhret" ne kendisine ne de grubuna şans getirmedi, yayınladıkları iki albümün ilgi görmemesi nedeniyle Limp Bizkit dağılma noktasına kadar geldi.

Hiç yorum yok: