29.12.2010

The Rivingtons - Papa-Oom-Mow-Mow/ The Bird Is The Word


Vinyl Single (Made In England/ Liberty LIB 55427)
Side A: Papa-Oom-Mow-Mow
Side B: Deep Water

İlk yayın tarihinden yaklaşık 50 yıl sonra tekrar listelere giren The Trashmen'in Surfin' Bird'ü aslında The Rivingtons grubunun iki farklı bestesinden oluşturulmuş bir şarkıydı. Bu şarkılardan ilki 1962 yılında 45'lik plak olarak yayınlanmış olan Papa-Oom-Mow-Mow'du. Plak Billboard Hot 100 listesinde sadece 48. sıraya kadar yükselebilmişti. Buna rağmen sonraki yıllarda birçok sanatçı tarafından cover'landı ve başta Surfin' Bird olmak üzere birçok şarkının alt yapısında kullanıldı.


Vinyl Single (Made In England/ Liberty LIB 55553)
Side A: The Bird's The Word
Side B: I'm Losing My Grip

İngiltere listelerinde 2010 yılının son haftasında 3. sıraya kadar yükselmeyi başaran Surfin' Bird'ün alt yapısını oluşturan The Rivingtons şarkılarının ikincisi olan The Bird's The Word, 45'lik plak olarak ilk kez 1963'de yayınlandı. Şarkı bir yıl önce piyasaya çıkmış olan tek The Rivingtones'un stüdyo albümü Doin' The Bird'de de yer almıştı.


Vinyl Single (Made In England/ Liberty LIB 55528)
Side A: Mama-Oom-Mow-Mow
Side B: Waiting

Yayınlanmış The Rivingtones albümü olan Doin' The Bird albümünde yer alan Mama-Oom-Mow-Mow, grubun en büyük hit'i Papa-Oom-Mow-Mow'un yeniden elden geçirilmiş bir versiyonu... Şarkı 45'lik olarak da piyasaya çıkarıldı ancak listelere giremedi.


Hiç yorum yok: