8.09.2010

Sylvie Vartan - Abracadabra


Vinyl 7" Single (Italy/ RCA N-1590)
Side A: Abracadabra
Side B: La Maritza

Ajda Pekkan'ın A yüzünde, bestesi Jose Feliciano'ya ait Rain şarkısının yer aldığı 45'lik plağın B yüzündeki şarkının adı ise Tek Yaşanır mı? idi. Şarkının orijinalini 1969 yılında Abracadabra adıyla Sylvie Vartan plak yapmıştı. Ülkemizde dört şarkılık bir EP olarak yayınlanan bu 45'lik plağın bu sayfalara koyduğum İtalyan baskısında sadece iki şarkı yer alıyor. Sylvie Vartan özellikle kocası Johnny Hallyday'yle yaşadığı gök gürültülü ve sağnak yağışlı evliliği dolayısıyla o yılların magazin basınında sıkça anılan bir yıldızdı. 60'lı yıllarda ülkemizdeki ününün doruğuna erişmiş olan Fransız şarkıcıyı Milliyet gazetesi 13 Haziran1965 tarihindeki Pazar ilavesinde şu şekilde tanıtıyordu:

Röportajda Sylvie Vartan "Dünyanın en centilmen polislerinin İstanbul'da olduğu"na dair bir takım inançlarının yanı sıra İstanbul'da en çok sevdiği yerin Kapalıçarşı olduğunu da itiraf ediyordu.
Sylvie Vartan'ın sesinden Abracadabra ülkemizdeki listelerde zirveye yerleşemese de ilk 10'a girmeyi başardı. 22 Mart 1970 tarihli Müzik Klübü köşesinde "Yeni Çıkan Plaklar" köşesinde okuyucuya tanıtılan bu 45'lik yine aynı sayfalarda yer alan listelerin 8 numarasına kadar yükseldi.

Hiç yorum yok: