9.09.2010

Nesrin Sipahi - Yağmur Seninle Güzel (Rain)


45'lik Plak (Türkiye Baskısı/ Odeon LAAS 10296)
A Yüzü: Yağmur Seninle Güzel
B Yüzü: Sen Kiminsin

Ajda Pekkan'ın Yağmur olarak plak yaptığı Jose Feliciano'nun bestesi Rain'i 1970 yılında Nesrin Sipahi de farklı sözlerle ve Yağmur Seninle Güzel ismiyle kaydetti. Nesrin Sipahi, aslen Türk Sanat Müziği solisti olmasına rağmen o yılların modasına uyarak bazı plaklarında Pop müzik şarkıları da söylemişti. Odeon tarafından yayınlanan ve A yüzünde Ümit Yaşar Oğuzcan'ın sözlerini yazdığı Yağmur Seninle Güzel'in bulunduğu 45'lik plağın B yüzündeki şarkının adı ise Sen Kiminsin?... Plağın A yüzündeki bestenin sahibi ve orijinal adı belirtilmiş olmasına rağmen B yüzündeki bu şarkının orijinali hakkında plak kapağında hiçbir bilgi yer almıyor. Sözlerin Ülkü Aker'e ait olduğunun belirtilmesi ise unutulmamış.

Sanatçının birçok plağı gibi Yağmur Seninle Güzel 45'liğinin kapağı da özenle hazırlanmış. Ön ve arka kapak dışında, plağı açtığınızda üzerinde şarkı sözlerinin yazılı olduğu bir de orta kapakla karşılaşıyorsunuz. Ayrıca arka kapaktaki "Yağmur" kelimesinin "yumuşak g" harfinin üzerine bir yağmur damlasının yerleştirilmiş olması, güzel bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. O günlerin gazetelerinde yayınlanan ilanlarda plağın "lüks zarf içinde" piyasaya çıktığı da özellikle belirtilmiş.

Nesrin Sipahi'nin Türk Sanat Müziği şarkılarından bir çoğu Odeon plak şirketi tarafından CD'lere aktarılmış olmasına rağmen Pop Müzik şarkılarının bir çoğu hâlâ 45'likler üzerinde kalmış durumda. Bu makûs talihi kıranlardan biri, neyse ki Yağmur Seninle Güzel... 2006'nın sonlarına doğru yayınlanan "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" serisinin dördüncüsünde bu şarkı yer alıyor.

Billboard Türkiye'nin ilk sayısında bu albüm üzerine yazmış olduğum ve aşağıda görülen yazıdaki görüşlerimin bazılarına şu an katılmadığımı da belirteyim. Sanırım o yıllarda "nadir bulunan" kayıtlar üzerine henüz çok fazla kafa yormamışım.

Hiç yorum yok: