4.01.2009

Nazan Öncel - Sana Kul Köle Olmuşum

45'lik plak:
A Yüzü: Sana Kul Köle Olmuşum
B Yüzü: Kader Bu Çekeceksin

Yeni albümü "Hatırına Sustum"u 2008'in son günlerinde yayınlayan Nazan Öncel'in 1978'de yayınlanmış tek 45'lik plağının A yüzünde Sana Kul Köle Olmuşum, B yüzünde ise Kader Bu Çekeceksin adını taşıyan iki şarkı yer alıyor. Şarkılardan ilkinin sözleri Erdener Koyutürk, bestesi Özdener Koyutürk'e ait. İkinci şarkının tamamı Erdener Koyutürk'ün elinden çıkmış. Her iki şarkının düzenlemeleri ise Koyutürk kardeşlerin babası ve 50'li- 60'lı yılların ünlü tangocusu olan Necdet Koyutürk'e ait. Erdener ağabey, hiç yüz yüze gelmemiş olsam da yılda birkaç kez telefonla konuştuğum bir müzisyen. 2000'li yıllarda herkese beste dağıtmakta hiçbir beis görmeyen Nazan Öncel'in, ilk 45'liğinde emeği geçen Koyutürk'lere karşı vefasını çok da dile getirmediğini birinci ağızdan biliyorum.
Hey dergisinin 22 Mayıs 1978 tarihli 28. sayısında yayınlanan Nazan Öncel haberi.
Yukarıda yer alan Hey haberinde de okuyabileceğiniz gibi ilk 45'liğini yaptığında Nazan Öncel henüz 22 yaşında gencecik evli bir kadın. O güne kadar iki kere televizyona çıkmış. Hatırlatmak isterim ki; o yıllarda TRT'de bir programa katılan şarkıcılar ekranlarda tekrar görünebilmek için birkaç ay beklemek zorunda kalırlardı. Öncel'in bu iki programda söylediği şarkı ise 45'liğinde yer alan şarkılardan biri değil; Canın İsterse adında başka bir şarkı. Canın İsterse ne yazık ki plaklara aktarılmadan direkt pop müzik mezarlığına yollanan bir şarkı oldu. Nazan Öncel'in ilk 45'liğinin piyasaya çıkma duyurusu birkaç dergiyle beraber Hey dergisinde de yayınlanmıştı.
Nazan Öncel'in ilk ve tek 45'liğinin, Hey dergisinin 1 Mayıs 1978 tarihli 25. sayısında yayınlanan reklamı.
Ancak bu röportajlara ve ilanlara rağmen Öncel'in 45'liği çok fazla satmadı, yanlış hatırlamıyorsam Hey listelerine bile giremedi. Az sayıda üretilmiş olmasından dolayı bugün bu 45'liği bulmak hem çok zor, hem de oldukça pahalıya patlıyor. Plağın gittigidiyor.com sitesinde şu anki değeri 100 TL.den başlıyor.
Nazan Öncel'in plak olarak 1982'de yayınlanmış "Yağmur Duası" adını taşıyan bir de 33 devirli longplay'i mevcut. CD'lere (hatta kasetlere bile) aktarılmamış bu albümü kapağıyla beraber önümüzdeki günlerde bu sayfalarda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: