19.01.2009

The Abdul Hassan Orchestra - Arabian Affair


Vinyl Single:
A Side: Arabian Affair
B Side: Desert Dance

70'li yıllarda ülkemizde Ma Belle Amie, Linda Linda ve Mary Mary gibi şarkılarıyla çok sevilen Hollandalı Tee Set grubunun klavyecisi Eric van Eijck, 1978'de tek bir albüm yapmak üzere kendi adını taşıyan The Abdul Hassan Orchestra'yı kurdu. O yıllarda ülkemizde turneye bile çıkmış olan Tee Set elemanları bu konserler sayesinde Türkiye'nin birçok şehrini dolaşmış ve Türk ve Doğu kültürüyle epey haşır neşir olmuştu.
Milliyet gazetesinin pazar günleri ücretsiz verdiği Magazin ekinin 24 Aralık 1972 tarihli 44 numaralı sayısında Doğan Şener, Tee Set'in konserler vermek üzere ülkemize geleceğini bildiriyor.

The Abdul Hassan Orchestra'nın ilk ve tek albümü olan "Arabian Affair"in A yüzünde aynı adı taşıyan ve beş bölümden oluşan tek bir şarkı yer alırken, plağın B yüzünü yine doğu ezgilerinden oluşan beş ayrı şarkı oluşturuyor. Albümden alınan ve Avrupa'nın özellikle Benelüx ülkeleriyle birlikte Türkiye'de de 45'lik olarak piyasaya çıkartılan ilk şarkı Arabian Affair oldu. 45'liğin A yüzüne, albümde beş parça olarak yer alan bu şarkının ilk bölümü konurken, B yüzüne de Desert Dance şarkısı seçilmişti. Bugüne kadar hâlâ CD'lere aktarılmamış olan bu 45'lik Hey dergisinin listelerine girmeyi de başarmıştı.

Hiç yorum yok: