16.04.2011

Vic McKenzie - Hey My Darling

45'lik Plak (Türkiye Baskısı/ Eurovox 8020)
A Yüzü: My Darling (I Wanna Make You Happy Again)
B Yüzü: Be Together

Vic McKenzie adını Google'a yazıp arama yaptığınızda karşınıza sadece 1977 yılında Türkiye'de basılmış bu 45'lik plağın ikinci el satış sitelerinde yer alan sayfaları geliyor. Vic McKenzie kimdir, başka hangi plakları yayınlanmıştır konusunda İnternet'te herhangi bir bilgiye ulaşmak imkansız. Sanırım şarkıyı o yıllarda seven ve günümüzde hâlâ hatırlayan sadece biz Türkler olduk. Ne gam! Yaklaşık 2-3 ay kadar önce ilk olarak bu 45'liğin 1 TL.'ye kapaksız bir baskısını bulmuştum. Aslında o anda şarkının ismini hatırlıyor olsam da, kendisini hatırladığımı söyleyemem. Eve gelip kaydetmeye kalktığımda birden bire şarkıyı hatırlayıverdim. Hey My Darling deyim yerindeyse su gibi akıp giden, şurup gibi bir melodiye sahip.
Kaydettiğim günden beri hemen her gün bir kez de olsa bu şarkıyı dinliyorum diyebilirim. Neyse ki bundan bir ay kadar önce bu 45'liğin çok temiz kapaklı, pırıl pırıl bir baskısına daha rastladım ve hemen onu da aldım. Bu sayfadaki kapak taramaları ve plak kaydı bu 45'likten elde edildi.
Plak kapağında sadece My Darling olarak yazılmış olsa da söz ve bestesi Vic McKenzie'ye ait olan bu şarkının adı plak göbeğinde Hey My Darling olarak geçiyor. Plağın B yüzünde yer alan Be Darling şarkısı sanırım 45'lik plaklardan sonra ilk kez bu blog sayfasında müzikseverlere ulaşıyor. İnternet'te aramaya kalktığınızda bu 45'liğin sadece Türkiye baskısına rastlamanız da boşuna değil; plak yayınlandığı yıl ülkemizde bir hayli popüler olmuş ve Hey dergisinin listelerinde birkaç hafta boyunca 1 numarada kalmayı başarmıştı (Şarkının adı Hey listelerinde de Hey My Darling olarak geçiyor).

Hiç yorum yok: