19.01.2009

David Bowie - Yassassin


Vinyl Single:
A Side: Yassassin
B Side: Red Money
Bonus: Repetition

David Bowie diskografisinde hemen hemen adı hiç anılmayan bir 45'lik olarak Yassassin sadece Türkiye'de ve Hollanda'da yayınlanmıştı. Aslına bakarsanız, David Bowie'nin "Lodger" albümünden sadece adını Türkçe'deki "Yaşasın" kelimesinden alan bu şarkı değil, hiçbir hemen hiçbir şarkı büyük bir hit'e dönüşmedi.
Yassassin 45'lik olarak ülkemizde Hollanda baskısından daha farklı bir kapak tasarımıyla piyasaya çıktı. Yukarıdaki iki kapaktan soldaki, plağın Türk baskısının, sağdaki ise Hollanda baskısının kapaklarıdır. Hollanda kapağında kullanılan resim, aynı albümden alınan bir başka 45'lik olan DJ'in İngiltere baskısında da kullanıldı. Yassassin'in iki ülke baskıları arasındaki farklılık sadece kapaklarla sınırlı değildi. Hollanda baskısında plağın B yüzünde yer alacak şarkı olarak Repetetion seçilirken Türk baskısının B yüzüne Red Money uygun görüldü. Plakların A yüzü olduğu gibi B yüzlerine seçilen şarkılar da "Lodger" albümünden... Plak adında barındırdığı Türkçe kelimeye rağmen ülkemizde çok fazla rağbet görmedi. Hey dergisinin 1979 yılına ait 33 no.lu sayısında eleştirilen 45'liğe derginin layık gördüğü yıldız sayısı sadece üçte kaldı.

Plak daha sonra Hey dergisinin listelerinde de kendine yer buldu. Ancak yanlış hatırlamıyorsam çok fazla yükselemeden kısa bir süre sonra listeleri terketmek zorunda kaldı.

Hiç yorum yok: