9.11.2009

Homemade productions #3: Talk Talk- Autumn Leaves

Autumn Leaves- Part 1
01- Chameleon Day
02- Ascencion Day
03- I Believe In You
04- I Don't Believe In You
05- Renee
06- Runeii
07- Inheritance
08- The Rainbow
09- For What Its Worth
10- Taphead
11- Call In The Night Boy
12- April 5th
13- John Cope
14- Such A Shame - Extented Mix
15- Tomorrow Started

Autumn Leaves- Part 2
01- Tomorrow Started
02- Talk Talk - Live London 1986
03- Its My Life - Extented
04- Happiness Is Easy
05- Give It Up
06- Its Getting Late In The Evening
07- Eden
08- The Colour Of Spring (Mark Hollis)
09- The Daily Planet (Mark Hollis)
10- A Life 1895-1915 (Mark Hollis)
11- Aonan - The Oasis (O'Rang)
12- Hoo (O'Rang)

80'lerin ilk yarısında yayınladıkları ikinci albümleri "It's My Life"dan itibaren favori topluluklarım arasındaki yerini hiç kaybetmeyen bir topluluk oldu, Talk Talk... Özellikle 1988 tarihli "Spirit Of Eden" ve takipçisi "Laughing Stock" albümleri Talk Talk'u benim gözümde bambaşka bir yere koymuştur. Grubun lideri Mark Hollis, 1991 tarihli son Talk Talk albümünün ardından uzun süre bir tedavi merkezinde yatmıştı. 1998 yılında kendi adını taşıyan bir albüm daha yaptı ve ardından derin bir suskunluğa büründü. Grubun diğer iki elemanı Paul Webb ve Lee Harris daha sonra birlikte müzik yapmaya devam ettiler. O'Rang olarak "Herd of Instinct" (1994) ve "Fields and Waves" (1996) adlarını taşıyan iki albüm yayınladılar. Paul Webb, 2002 yılında Rustin Man takma adıyla Portishead'in yürekler dağlayan vokalisti Beth Gibbons'la bir araya geldi ve "Out Of Season" albümünü yaptı. Resmî üyesi olmadığı halde Talk Talk'a azımsanmayacak derecede katkısı bulunan prodüktör Tim- Freese Green ise 90'ların başında Catherine Wheel, Brian Kennedy gibi isimlerle çalıştı ve daha sonra yoluna solo çalışmalarla devam etti.

Talk Talk için yaptığım toplama albüme verdiğim "Autumn Leaves" aslında adını grubun herhangi bir şarkısından almıyor. İçinden "bahar" geçen bir çok Talk Talk şarkısı olduğu halde grubun müziği bende hep soluk sarı sonbahar etkisi yarattığından olsa gerek yaptığım derlemeye bu adı yakıştırdım. Albümün kapağında yer alan imajlar grubun hemen her plağının kapağında imzası bulunan James Marsh'ın çalışmalarından alındı. Yazının içinde yer alan hareketli gif resimleri bundan yedi- sekiz yıl önce hazırladığım homepage için yapmıştım ancak kullanmak nasip olmamıştı. O yıllarda onlarca şarkıcı ve grup için benzeri "oynak resimler" yapmışlığım var aslına bakarsanız. Onları ve aşağıda yer alan resimlerin benzerlerini ileriki zamanlarda bu blog sayfalarıma koymak istiyorum.



26 şarkılık bu Talk Talk derlememde grubun ilk sevdiğim şarkılarından biri olan Tomorrow Started iki kere yer alıyor. İkinci CD'nin son dört şarkısından ilk ikisini Mark Hollis'in solo albümünden, son ikisini ise O'Rang'in albümlerinden seçtim. Bu yazıyı yazarken yaptığım Internet taraması sırasında fark ettim ki ne Mark Hollis'in solo, ne de O'Rang'in iki albümünü hiç kimse sanal alemde paylaşıma açmamış. Sanırım önümüzdeki günlerde o albümleri de bu sayfaya alarak insanlığın hizmetine sunmak boynumun borcu olacak.

Hiç yorum yok: