29.03.2009

Neşe Karaböcek - Aşka Saygın Varsa (Taka Takata)


45'lik Plak:
A Yüzü: Aşka Saygın Varsa - Taka Takata
B Yüzü: Gelinlik Giydim

Nilüfer için Taka- Takata'ya Kalbim Bir Pusula şeklinde Türkçe sözler yazan Sezen Cumhur Önal, aynı şarkıya bir de Neşe Karaböcek için söz yazdı. Nilüfer'in şarkısı kadar popüler olmayan bu versiyonun adını Önal, Aşka Saygın Varsa koydu. Aslında Türk Sanat Müziği solisti olan Neşe Karaböcek 70'li yılların ilk yarısında özellikle 45'lik plaklarında o zamanlar Aranjman denen türe yoğunlaşmıştı. Bir Taka- takata cover'ı olan Aşka Saygın Varsa şarkıcının bu tarzda yaptığı plaklardan biri oldu ancak aynı yıl çıkan Türk Sanat Müziği 45'liği İntizar kadar popüler olmadı. (Yakında Bir İntizar Vak'ası başlıklı bir yazı bu sayfalarda yer alacak.)
Nilüfer'in 45'liğinin aksine Neşe Karaböcek'in plak kapağında, şarkının Türkçe ve orijinal isminin hemen altında şarkı sözünün Sezen Cumhur Önal'a ait olduğu gayet okunaklı bir şekilde yer alıyordu. 45'liğin B yüzüne ise Gelinlik Giydim adında bir şarkı konmuştu. Gelinlik Giydim de sözleri Sezen Cumhur Önal'a ait bir Aranjman'dı. Ön kapakta olduğu gibi arka kapakta da şarkının hemen altında bu durum itinayla belirtiliyordu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

insanlardaki bu gelinlik merakı nedir anlamıyorum. Atilla bey, Sezen Aksu'nun Deniz yıldızı albüm eleştirisini de yazacaktınız. Mümkünse son - sıkıcı albümü Düş bahçelerini de ekleyin

Atilla Aydoğdu dedi ki...

Sezen Aksu'ya sarı saç hiç yaramıyor diyeyim gerisini siz anlayın... bir de ne yaparsanız yapın sakın albüm kapağınızı hollywood afişleri yapmaktan kapak tasarımcısı olmaya transfer olmaya çalışan birine hazırlatmayın derim o kadar...

Adsız dedi ki...

Albüm eleştirisi olmadığına göre sizi de yalısına çağırmış galiba :)

Atilla Aydoğdu dedi ki...

güzel bir tahmin amma velakin kendisiyle şahsen tanışmadığım gibi tanışırsak bugüne kadar hakkında yazdıklarımdan dolayı 40 katırla mı 40 satırla mı cezalandırılırım tahmin edemiyorum. albüm eleştirisine gelince; 1-bu sitenin içeriğine uygun değil 2-aradan bir yıl geçti kim napsın benim deniz yıldızı yorumumu 3-albümü baştan sona dinleyebilmiş değilim 4-sarı saçlı sezen kapaklı albümlere soğuk bakıyorum 5-nazan'ın vokalistlerine vermiş olduğu ilk 2 şarkının kaydı sizde var mıdır?