29.03.2009

Paco Paco - Taka-Takata


Vinyl Single:
A Side: Taka-Takata
B Side: Ole España

Paco Paco, birçok plak yayınlamış olmasına rağmen her daim tek bir şarkısıyla hatırlanan şarkıcılardan biri. Asıl adı Francisco Ropero Gomez olan İspanyol kökenli şarkıcının 1972 yılında yayınladığı özellikle Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde büyük bir hit'e dönüşen Taka Takata'sı bizde de çok sevildi. Yayınlandıktan kısa bir süre sonra Hey dergisi tarafından 25 Ekim 1072 tarihli 49 no.lu sayısında "bizim için dinlenen" plak dört kalbin dördünü de kazanarak tam not almayı başardı.

Paco-Paco'nun A yüzünde Taka-Takata şarkısının yer aldığı 45'lik plağının B yüzündeyse Ole España yer alıyordu. Plak ülkemizde (büyük olasılıkla yasal hakları olmaksızın) Yankı Plak tarafından yayınlandı. Yan tarafta görebileceğiniz yerli baskı 45'lik kapağındaki resim plağın diğer ülkelerdeki baskıları için de kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum. Kapakta kullanılan logo ve karakterler ve çizimlerin çok benzerlerinin İspanyol baskısında da kullanıldığını düşünürsek, bir ihtimal oradan alındığını düşünebiliriz.
Paco-Paco'nun bu en meşhur 45'liği Hey dergisi tarafından eleştirlmeden bir hafta önce 18 Ekim tarihli 48 numaralı sayıda yer alan listelere 41 numaradan giriş yapmıştı.

Taka-Takata, Hey dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şener'in kendi dergisine paralel olarak her hafta Milliyet gazetesinin pazar eki Milliyet Magazin için hazırladığı Müzik Kulübü sayfasında yer verdiği Size Göre En Sevilen Melodiler listesinde 14 Ocak tarihinde 1 numara oldu ve orada 2 hafta kalmayı başardı.

Hiç yorum yok: