1.03.2009

Tanju Okan - Şerefe (El Bimbo)


45'lik plak:
A Yüzü: Şerefe (El Bimbo)
B Yüzü: Aşkı Bulacaksın (Gigi L'Amoroso)

Bimbo Jet'in 70'li yılların tam ortasına damgasını vurmuş şarkısı El Bimbo ülkemizde o kadar çok sevildi ki, şarkının orijinalinden sonra yerli ve yabancı bir çok versiyonu daha listelerde önemli başarılar elde etti. El Bimbo'yu Mehmet Teoman'ın yazdığı Türkçe sözlerle ilk kez plak yapan sanatçı Tanju Okan oldu. Daha şarkının orijinali listelerde yükselmeye devam ederken Tanju Okan'ın 45'liği de piyasaya çıktı ve sanatçının en ünlü şarkılarından birine dönüşemese bile hatırı sayılır bir başarı elde etti.


Yukarıda yer alan 29 Ocak 1975 tarihli Hey dergisinin listesinde Bimbo Jet'in El Bimbo'su sekizinci sırada yer alırken, Tanju Okan'ın Şerefe adıyla Türkçe sözlerle söylediği El Bimbo yorumu listeye girmeye aday gösterilen dört plaktan biri olarak görülüyor.


A yüzünde Şerefe'nin yer aldığı 45'lik plağın B yüzünde yine o günlerin popüler şarkılarından Gigi L'Amoroso'nun Türkçe versiyonu yer alıyordu. Her iki şarkının düzenlemeleri Atilla Özdemiroğlu'na aitti ve Tanju Okan'a plak kayıtlarında Dün, Bugün Yarın Orkestrası eşlik ediyordu.

Hiç yorum yok: