17.11.2010

John Travolta & Olivia Newton-John - Summer Nights


Vinyl 7" Single (German Edition/ RSO 2090 316)
Side A:Summer Nights - John Travolta & Olivia Newton-John
Side B:Rock'n'Roll Party Queen - Louis St. Louis

Grease filminin soundtrack albümünden yayınlanacak olan üçüncü single için yine John Travolta ile Olivia Newton-John'un (bu kez filmdeki diğer oyuncuların katkılarıyla) birlikte seslendirdikleri Summer Nights seçilmişti. Plak Amerika'da 5 numaraya kadar yükselebilse de İngiltere listelerinde tam yedi hafta 1 numarada kalarak You're The One That I Want'ın başarısına yakın bir sonuç elde etti.

Summer Nights, ülkemizde de 45'lik olarak You're The One That I Want gibi "West" etiketiyle piyasaya çıkarıldı. Ne o günlerde, ne de daha sonrasında bu yerli baskı plağın kapağını şahsen hiç gördüğümü hatırlamıyorum. Büyük bir olasılıkla o yıllarda söz konusu plak şirketinin sık sık yaptığı gibi sadece "West" ibaresinin yer aldığı matbu bir kapakla yayınlanmıştı. Plak -belki de bu yüzden- bir önceki 45'lik kadar fazla satılmadı ve Hey listelerinde -yanlış hatırlamıyorsam- 5 numaraya kadar yükseldikten sonra inişe geçti.
Yerli baskı Summer Nights 45'liğini hiç görmediğim için plağın B yüzünde hangi şarkının yer aldığı konusunda hiçbir bilgim yok. Dünyada yayınlanan hemen her versiyonunun B yüzü için seçilen şarkı ise yine albümde yer alan Rock'n'Roll Party Queen'di. İcra eden kısmında besteci Louis St. Louis'in imzası yer alsa da anladığım kadarıyla bu şarkı yine filmin oyuncu kadrosu tarafından seslendirilmişti.

Hiç yorum yok: