1.01.2011

Placebo - The Bitter End/ Daddy Cool

Vinyl Single (Made In UK/ Virgin-HUT FLOOR 16)
Side A: The Bitter End
Side B: Daddy Cool

15 yıldır müzik dünyasında var olan Placebo elemanlarının, bu süre zarfında anavatanları İngiltere'nin single listelerinde ilk 5'e sadece üç şarkı sokabilmeleri aslında üzücü bir durum. Üstelik bu üç şarkının hiçbiri Top 3'e bile girememiş. Albüm listelerindeki durumsa daha vahim... Grubun sadece kendi adlarını taşıyan ilk albümü bu listenin 5. sırasına kadar çıkabilmiş. Ticari açıdan durumlar iç açıcı görünmese de grubun özellikle ilk iki albümü 90'lı yıllar dendiğinde akla gelen ilk isimler arasında yer alyor.

Placebo'nun 2003'de yayınlanan Sleeping With Ghosts albümünden seçilen ilk single Bitter End olmuştu. İngiltere listelerinde 12. sıradan girip akabinde düşmeye başlayan bu single, iki farklı Maxi-CD ve 45'lik plak formatlarında piyasaya sürüldü (Boney M.'in Daddy Cool'u aynı listelerde 6.sıraya kadar yükselmeyi başarmıştı). 45'lik versiyonun B yüzünde yer alan Daddy Cool, Boney M.'in ilk hit şarkısının cover'ıydı ve Maxi-CD'lerin ilkinde de bulunuyordu. "Aslını aşamayan cover'lar" arasında sayabileceğimiz Placebo'nun Daddy Cool'u, aynı yıl yayınlanan Sleeping With Ghosts'un özel baskısındaki bonus CD'de de yer aldı. (Sadece cover'lardan oluşan bu bonus CD, 2007 yılında bağımsız olarak Covers başlığıyla piyasaya çıkarıldı.)

Placebo'nun Bitter End/ Daddy Cool single'ının 45'lik versiyonu sadece kapağı için bile alınabilecek güzellikte. Bu sayfada yer alan plak kapakları, orijinal 45'likten scan edildiler. Bazı LP'lerin içinde bulunan iç kapakların bir benzeri de bu plakta vardı. Bu 45'liğin iç kapağında, single ve albüm kapaklarına kendi resimlerini hiç koymamış olan grup elemanlarının bir resmi yer alıyordu.

Hiç yorum yok: