24.07.2009

En çok sevdiğim 10 Michael Jackson 45'liği #3- Beat It


Vinyl Single:
Side A: Beat It
Side B: Get On The Floor - US Version
Side B: Burn This Disco Out - UK Version
Edie Van Halen'ın çaldığı gitar sayesinde Billie Jean gibi bir single'ın ardından gelmesine rağmen Beat It büyük ilgi gördü ve Billboard Hot 100 listelerinde 1 numaraya çıkmayı başardı. Beat It, Michael Jackson'ın daha sonraki albümlerinde benzerlerini yapacağı dansedilebilir Rock şarkılarının ilkiydi. Aynı zamanda R'nR'la R'n'B kökenli müziklerin bir potada eridiği ilk popüler örneklerden biriydi ve bir kaç yıl sonra Run DMC'nin Walk This Way ile zirveye taşıyacağı bir tarzın da öncüsü oldu.

Şarkının önemi yıllar geçtikçe daha iyi anlaşıldı. Rolling Stone'un yukarıda kapağı görülen 7 Aralık 2000 tarihli 855. sayısında MTV ile ortaklaşa düzenledikleri En İyi 100 Popüler Şarkı sıralamasında 22. sırada yer aldı.

Beat It'in 45'lik formatı Amerika'da ve İngiltere'de değişik B yüzleriyle yayınlandı. Amerikan baskısının B yüzüne Off The Wall albümünden Get On The Floor alınırken, İngiltere'de aynı albümden Burn This Disco Out yeğlenmişti. Michael Jackson'ın üst üste yakaladığı iki hit şarkısı o güne kadar ufak tefek haberler dışında sanatçıya pek yer vermeyen Alman Bravo dergisini de harekete geçirmiş ve ilk kez iki sayfalarını birden Michael Jackson'a ayırmak zorunda kalmışlardı.

Hiç yorum yok: