14.01.2013

Döndüm işte!!!

Bu blog sayfalarına koyduğum son yazının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmiş. Bu uzun aranın kişisel ve kişisel olmayan birkaç sebebi var. Bunların kişisel olmayan kısmını birkaç madde halinde paylaşmak isterim:

1-Özellikle homemade başlığı altında paylaştığım bazı plak kapağı tasarımlarımın Internet devrinin ürünü olan bazı cahiller tarafından gerçekmiş gibi algılanıp sanatçıların diskografilerine ait kapaklarmış gibi kullanıldığını gördüm. Örneğin bazı forum sitelerine göre; bugüne kadar sadece iki albüm yayınlamış olan Akrep Nalan’ın artık bir de 45’liği var. Benim kapak tasarımlarımın üzerine kendi forum sitelerinin damgasını yapıştırmaya utanmadıkları gibi bir de durumu şikâyet etmeye kalktığımda bu sitelerin yöneticileri tarafından kendi sitemin adresini aynı sayfada verdiğim için haksız bulundum. Hırsızlıklarını ve yaptıkları hatayı başka nasıl kanıtlamamı bekliyorlardı, hiçbir fikrim yok…

2-Blog içinde yer alan mp3 linklerimin tamamına yakını Rapidshare tarafından silindi ve onları bir başka siteye yeniden yüklemek çok zamanımı alacağı için açıkçası çok zor geldi. Ayrıca koyduğum mp3 linklerinin birçok blog sayfası ve forum sitesi tarafından çalınarak kullanılması benim şevkimi kırdı. Öyle ki; bir gün yabancı bir blog sayfasında benim Taka Takata linklerimin kullanıldığını fark ettim. Ne var ki; Türkçe bilmediklerinden olsa gerek, Füsun Önal’ın aynı ada sahip ancak bestesi farklı şarkısını da diğer Taka Takata’lar arasına almışlardı.

3-Yazılara ara verdiğim bu dönem içinde bir okur da mail atarak ya da yorum yazarak “Eee! Türk Pop Müziğin En Güzel 100 45’liği sıralamasının geri kalanına ne oldu?” diye sormadı.

4-Blog sayfamın kendime ait olan önceki tasarımı ne yazık ki sadece Internet Explorer tarafından destekleniyordu ve son yıllarda daha çok kullanılmaya başlanan Chrome ve Firefox gibi tarayıcılardan açıldığında sayfamın tasarımı görülmüyordu. Bunu düzeltebilecek kadar HTML bilgim yoktu ve hazır alışılmış bir sayfa kalıbıyla devam etmek de istemiyordum.

DÖNDÜM AMA BİR SOR BAKALIM NEDEN DÖNDÜM…

Bu kadar uzun bir aranın ardından neden yeniden yola koyulmak istediğime gelince…

1-Yeni hiçbir yazı koymamama ve sitede yer alan bütün mp3 linklerinin ölmesine rağmen günlük ziyaretçi sayısı 100’ün altına pek düşmedi. Son yazımı koyduğum günlerde 60 binlerde olan toplam ziyaretçi sayısı son bir yılda hiçbir yeni sayfa yer almamasına rağmen şu günlerde 100 bine yaklaşmış durumda.

2-Siteye koyduğum mp3’lerin sadece dinlenebilir olmasını ve kolayca kopyalanmamasını sağlamak için divshare.com’u kullanmaya karar verdim. Okuyan olur mu, okuyan olursa da faydası dokunur mu bilmem ama mp3’leri kopyalamak isteyen arkadaşlardan ricam; lütfen kişisel kullanımlar dışında ortak paylaşım sitelerinde bunları kullanmamaları…

3-Eski yazılarımı tekrar elden geçirip, yenilenen mp3 linkleriyle beraber yavaş yavaş yeniden yayınlamayı planlıyorum. 2008 yılının sonlarında bu blog’un başlangıcında, hemen hemen hiçbir plağım yokken, aradan geçen dört yıl içinde 5000’i aşın 45’liğim ve 1000’i aşkın 33’lük albümüm oldu. Arşivimde yer alan 6000 dolayındaki CD’yi ve hard disklerimde dijital olarak sakladığım 100 binlerce mp3’ü de hesaba katmak gerekiyor. Örneğin blog’un ilk yazısı olan Leif Garrett’ın I Was Made For Dancin’ine o günlerde sadece dijital olarak sahipken şu anda arşivimde hem yerli 45’lik plağı, hem de şarkının yer aldığı albümün 33’lük plağı mevcut. Yani o yazıyı yeniden ele alırken, yeni plak kapağı taramalarını ve yeni mp3 kayıtlarını kullanmak istiyorum.

4-Bu sayfaların mp3 tüketimine yönelik sıradan bir blog oluşturmasını istemediğimi daha önceki yazılarımdan birinde belirtmiştim. Şekliyle, şemaliyle ve özellikle içeriğiyle müzik tarihine kısık da olsa bir ışık tutabilmesi en büyük isteğim. Umarım öyle de olur…

1 yorum:

2 dedi ki...

henüz yazıyı bile okumadan diyebilirim ki seni çoook özlemiştik. welcome back!