24.06.2011

Top 10 AMY Singles #6 In My Bed/You Sent Me Flying

CD Single (2004 Made In UK/Island CID 852)
Track 1: In My Bed (Radio Edit)
Track 2: You Sent Me Flying (Edit)
Track 3: Best Friend (Acoustic)


12" Promo Maxi Single (2004 Made In UK/Island 12 IS 852 DJ)
Side A-1: In My Bed (Bugz In The Attic Vocal Mix)
Side B-1: In My Bed (Bugz In The Attic Dub)
Side B-2: In My Bed (Full Length Version)


Amy Winehouse'un önce İstanbul, daha sonra da Avrupa turnesinin tamamının iptal edilmesi sanırım en çok benim işime yaradı. Zira sanatçının 20 Haziran'da Kuruçeşme'de vereceği konsere kadar onun tüm single'larını bu sayfalara koyma çabam sonuçsuz kaldı. Neyse şimdi zaman sınırlaması koymadan en güzel 10 Amy Single'ı sırlamama devam edebilirim. (Bu arada başından beridir içimdeki his; Amy'nin İstanbul'da sahneye çıkamaacağına ilişkindi. Zaten gelseydi de konsere gitmeyi düşünmüyordum. Konserlere pek sıcak bakmadığımı beni tanıyanlar iyi bilir).
En Güzel 10 Amy Single'ı listemde 6.sırada ilk albüm Frank'ten 3. single olarak yayınlanan In My Bed/ You Sent Me Flying var. Çift A yüzlü bu single İngiltere listelerinde 60. sıraya yükselebilmişti. Hem ilk şarkı In My Bed'in, hem de ikinci şarkı You Sent Me Flying'in albüm versiyonlarından farklı edit'lerinin kullanıldığı bu single CD, 12" Maxi Single formatlarında piyasaya çıkartıldı. Sadece ilk şarkının kullanıldığı ve promo olarak dağıtımı yapılan 12" Maxi Single versiyonunda ise In My Bed'in Bugz In The Attic tarafından yapılan iki remiksi daha bulunuyor.
İlk albümünün prodüktörlüğünü üstlenen Salaam Remi ile birlikte Amy Winehouse'un yazdığı In My Bed'de Amerikalı rap sanatçısı Nas'ın 2003'de kaydettiği Made You Look'dan ve Incredible Bongo Band 1973 albümleri için cover'ladıkları 60'ların en ünlü melodilerinden biri olan Apache'den sample'lar kullanılmış. (Bu Apache'nin, günümüzde Apaçi Dansı olarak adlandırılan şarkıyla bir ilgisi yok bu arada...)

Hiç yorum yok: